Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Plager fra legg, fot og ankel

Spørsmål

PROBLEM 1: Tverrplattfot - har innleggs-såler/fotsenger via Sophies Minde, det har jeg brukt 6 måneder, har ikke blitt verre etter det, men har stadig vondt fotsålene. Jeg begrenser gange til vanligvis maks 1 km per dag - må jo på butikken eller til busstoppet . Har vært plaget i 4-5 år, særlig en fot, ble stadig verre før jeg begynte med såler i fjor. 59 år, nå 70 kg, alltid gått mye (før mye lettere og hadde et aktivt liv), bruker ikke høye heler. (Unntatt i perioder som servitør for 30- 40 år siden - hadde ofte vondt når vakta var over) PROBLEM 2: Stikkende skarpe smerter i et bein/på innsiden av leggen (i selve beinet?) 5 -10 cm over skoen, ved vekt på foten. Skummelt vondt. Kommer plutselig når jeg går - dukket opp for noen år siden, men gikk over. Tok MR av leggene - så vidt jeg husker ingen funn. Nå er det sjenerende og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Av og til litt kneppelyder hvis jeg tegner sirkler med selve foten, men tror jeg bestandig har hatt det. Når jeg tar av skoene kjennes selve foten litt stiv og vond når jeg vifter og spriker litt med tærne, går for over. Jeg er innstilt på å gjøre øvelser, spise tilskudd, kjøpe sko, bruke private helsetjenester - hva det måtte være som kanskje kan hjelpe. Er det noen fysioterapeuter, legesenter, "behandlere" som er kjent for å være flinke med dette? Orker ikke fastlegen eller dr Google - hva kan JEG gjøre /HVOR skal jeg henvende meg for å få gode føtter

Kvinne 59
Svar

Hei!


Det er umulig for meg å si hva dette kan være. Men til ditt konkrete spørsmål, hvor kan du dra for å få best mulig hjelp. Siden du skriver at du har vært ved Sophies Minde, vil jeg tro at du er hjemmehørende på Østlandet, sannsynligvis i Oslo. da har du tilgang til flere avdelinger med svært flinke ortopeder som har fordypet seg i problemer knyttet til legg, fot og ankel. Det finnes en rekke alternativer, blant annet fot- og ankelseksjonen ved Ullevål, samt ved Diakonhjemmet.


Du vil nok trenge en henvisning fra fastlegen for å komme dit, og du må også påregne litt ventetid, da det er stor pågang av pasienter.


Lykke til!