Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Pasientskadeerstatningssak

Spørsmål

Oppsøkte fastlegen første gang i januar 2017 med hovne, varme, røde og ømme/vonde ankler. Behandles med antibiotika (Diclocil). Forverres fram til neste konsultasjon, ca. to uker seinere. Får forøvrig da klarsignal til å starte på et opptreningsopphold på Rehabilitet- og treningssenter. Med tiden viste det seg at det dreide seg om Charcot-deformiteter i begge ankler. Jeg anmodet gjentatte ganger om henvisning til ortoped eller annen spesialist, uten å komme fram. Heller ikke billeddiagnostisk us. ble tatt før september. Retrospektivt er det lett å konkludere med at anklene burde vært satt i langtids totalavlastning umiddelbart, utfra norske og utenlandske artikler. Hvor raskt er det rimelig å forvente at en allmennpraktiker, hvor vedkommende tydeligvis ikke har diagnostisert og behandlet plagene riktig, før man henviser til spesialist? Igangsetting av behandling er jo ved denne diagnosen tidskritisk. Nå er talus i begge ankler bare grus, og i h. ben står tibia rett på calcanea. Spørsmålet kommer med tanke på søknad om pasientskadeerstatning.

Mann 54
Svar

 Hei og takk for spørsmålet ditt, som er:

"Hvor raskt er det rimelig å forvente at en allmennpraktiker, hvor vedkommende tydeligvis ikke har diagnostisert og behandlet plagene riktig, før man henviser til spesialist? "


Spørsmålet er det ingenting i veien, det er tvertimot et riktig spørsmål å stille, spesielt i en sak omkring søknad om pasientskadeerstatning. Men det er nok dessverre ikke mulig å svare deg konkret på dette med noen form for tidsangivelse. Det er imidlertid avgjørende viktig at en lege lytter så nøye som mulig på pasientens sykehistorie, symptombeskrivelse og egne ønsker og tanker om oppfølging og behandling, og det sier jo du her ikke skjedde som ønsket. Det er også avgjørende, spesielt i saker om erstatning, om legen ut fra foreliggende opplysninger burde ha tenkt og handlet anderledes. Derfor er også legens beskrivelse av hendelsesforløpet, inkl komplett journal, nødvendig for at man skal kunne ta endelig stilling til om ting burde ha vært gjort tidligere eller anderledes. m

Og nettopp dette er jo momenter som du vil få nøye og konkret vurdert ved din søknad om Pasientskadeerstatning. 


Hadde jeg antydet konkrete tidsangivelser her, ville det ha vært å uttale seg om ting  jeg ikke har nok forutsetninger eller info om for å gjøre en vurdering.


Jeg støtter deg imidlertid å søke om Pasientskadeerstatning, for da får du i tillegg til evt erstatning, også en konkret vurdering av akkurat det du spør om her.


Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-