image: Omfattende slitasje i nakken

Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Omfattende slitasje i nakken

Spørsmål

Hei. Da jeg etter mine MR-bilder av nakke ved en feil ikke ble henvist til spesialist (nevrokirurg), så ønsker jeg en vurdering av svaret på bildene her. Dame 53 år. Har i mange år hatt problemer med nakken. Har ved tidligere røntgen og MR fått konstantert prolapser og spinal stenose.

Har vært plaget med smerter og stivhet og en tretthet/tyngdefølelse i nakken. Stadig behov for hvile nakken i fremoverlent stilling.Har også smertefulle tomler (2 ledd) med kraftsvikt. De siste 7 månedene har jeg også mistet følelsen/ nummen i lillefinger og halve ringfinger på venstre side.Har også tidvise smerter der. I Mars ble det tatt nye MR bilder og jeg legger ved svaret.

Kvinne 53
Svar

Hei!

Det er ganske omfattende slitasjeforandringer i nakken din. Dette kan gi opphav til trykk mot enkelnerverøtter, men også mot hele ryggmargen i visse segement.

De utstrålende smerter mot ring- og lillefinger høres mest ut som trykk mot en enkelt nerverot, men det passer ikke helt med hvordan plassforholdene rundt denne nerven blir beskrevet på MR-bildet.

De smerter du beskriver i tommel høres egentlig mer ut som slitasje i tommelens grunnledd.

Den slitenheten du opplever, og bedring ved å bøye hodet frem kan skyldes de generelle trange forhold for ryggmargen din.

Med så pass uttalte funn, og det at du har hatt disse plagene over så pass lang tid, gjør at jeg klart vil anbefale deg å bli vurdert av en nevrokirurg.

Lykke til!

Illustrasjon øverst: Yukari MISHIMA / Shutterstock / NTB