Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Normale funn på MR av rygg og bekken

Spørsmål

Hei! Jeg har nå hatt smerter i venstre hofte og ned. Det har blitt tatt mr bilder av korsrygg 3 ganger i løpet av i fjor. Legger ved bilder av beskrivelse på siste. La ogaå merke til på bildene at det er flere hvite runde flekker der. En eller to helt nederst i korsryggen og flere samlet rett på nedsiden på venstre side. Har også tittet på andre bilder samtidig for å se hvor prikkene går hen. Hva er det hvite ? Og kan det være grunnen til smertene nedover benet ? Tok også bilder av hofte og det ser ut som det er en sprekk på venstre hofte? Mvh. Jente 26

Kvinne 26
Svar

Hei!


Det er lite å finne på bildene dine av bekken og hofte, jeg ser ingen sprekk som du antyder.


I ryggen din blir det litt vanskelig å si noe sikkert når jeg ikke har tilgang til de ulike vektingene av MR-bildet, i dets ulike projeksjoner. Her må vi anta at røntgenlegen har konkludert riktig. Jeg er også litt usikker på hvilke flekker du mener. Det jeg i hvert fall kan se, er fett som ligger rundt hinnen som omgir nerverøttene og cerebrospinalvæsken din. Dette ser ut som hvite segl på det 2. bildet du har lagt ved. I noen tilfeller kan man ha svært høyt volum av dette fettet, i så stor grad at det kan klemme mot innholdet i ryggmargskanalen og gi plager. Dette kalles epidural lipomatose. Igjen, det blir litt vanskelig for meg å overprøve en røntgenlege på dette. Ellers kan du kanskje med noen små, helt sirkulære hvite oppfylninger, som du bla kan se på det 3. bildet du har lagt ved. Dette er nok en væskefylt oppfylning. Jeg tror det kan representrere en Tarlov cyste. Betydningen av slike er svært omdiskutert, og ikke noe jeg ville tro er årsak til plagene dine.


Da du har tatt svært mange MR-bilder av ryggen din på kort tid, vil jeg tro at du er mye plaget. Hvis du ikke har vært vurdert av en ryggkirurg enda, bør det kanskje vurderes. Da vil du i større grad få sjekket om det er noe mer ved ryggen din, og en fornuftig betraktning av MR-bildene også.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-