Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Nevropati

Spørsmål

Jeg har sterke smerter i føttene, hadd det siden 2011. Under tærne kjennes det ut som om jeg er veldig hoven,men er ikke det. Vondt å bøye tærne. Har veldig vondt i huden særlig på yttersiden av foten. Vært på sykehus for noen år siden,de fant ut at jeg har ødelagte smånerver. Men nå er det så vondt at jeg går på smertestillende hver dag. Særlig når jeg skal sove. Har du noen forslag om hva jeg kan gjøre. Har smerter hele tida. Med vennlig hilsen Ellen

Kvinne 62
Svar

Hei!


Tilstanden du beskriver kalles "nevropati". Denne tilstanden kan oppstå som følge av underliggende forhold, for eksempel mangeltilstander, gjennomgått behandling med cellegift. I andre tilfeller finner man ikke noen underliggende årsak.


Så hvis det er en underliggende årsak som er korrigerbar, blir behandlingen å endre på det som er årak til tilstanden. Hvis man ikke kan korrigere dette, kan man ikke gjøre så mye annet enn å drive med symptomlindring - og man kan utprøve forskjellige medisiner som kan dempe ubehaget fra nervene. Best hjelp til dette vil du nok få i samarbeid med en nevrolog.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-