Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Nerveklem i ryggen

Spørsmål

Hei, spør på vegne av 21 årig sønn. Han har vært på sjøen som matros først 3 veker med vedlikeholdsarbeid, heime ca 2 veker, deretter ny tur. Fikk først lymfangitt i sår fra kneet med rød stripe til høgre lyske. Han hadde gått med dette eit døgn, fikk så starta med Diclosil ombord. Lege neste dag, som sette han på noko svakere antibiotika. Dette hjalp, og smerten og rødheten gav seg. (Eg veit ikkje om dette har sammenheng med resten). Etter litt over ei veke starta det med tyngdefølelse, deretter prikking, varmefølelse og mykje smerter i motsatt fot, og smerter opp i nedre del av rygg. Smertene starta i foten. Ved mye tråkking og løfting av foten blei dette verre. Fikk Naproxen med lite effekt, en lege meiner det ikkje var noko alvorlig, men muskulært. Fikk 1 g paracet og 400 mg ibux inntil x 4. Det hjalp noko, men fortsatt mykje smerter og prikking. Etter å gått slik i nesten 3 veker, fikk han gå iland. Kontakta legevakt same kveld heime. Da fikk han ny beskjed om at det mest sannsynlig er muskulære, får entoricoxib 1 tbl pr dag. Det hjelper noe på ryggen, men fortsatt prikking i fot, smerter ved belastning. Har fått legetime om ei veke. Er bekymra for kva dette kan være, og litt dårlig undersøking frå begge legebesøk. Han trener og en del på senter til vanlig, elles frisk. Takker for svar.

Mann 21
Svar

Hei!

Det er ikke sikkert at episoden med infeksjon i kneet og den påfølgende lymfangitten har noe å gjøre med de plagene som dere beskriver nå. Mitt utgangspunkt når noen beskriver prikking og bortdovning i huden, er at det er en nerve som gir disse symptomene. Det vanligste er at dette skyldes klem mot en nerve i det den avgår fra ryggen, altså isjias. Dette kan man ganske enkelt sjekke ved å undersøke for dette, og ytterligere avklaring ved å ta et MR-bilde av ryggen.


Så lenge det ikke oppstår kraftsvikt i beinet, eller problemer med vannlating, høres dette inntil videre ganske fredelig ut, og det er sikkert greit å vente til legetimen om en uke. Skulle noen av disse tingene endre seg, bør dere kontakte lege snarlig.


Så jeg vil råde dere til å diskutere muligheten for om symptomene ikke er muskulære, men heller nerveklem, og da mest sannsynlig fra ryggen.


Lykke til!