Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Nakkesmerter

Spørsmål

Hei Jeg har skrevet til deg tidligere. https://www.lommelegen.no/legesvar/har-en-betennelse-i-nakken-er-det-skummelt/71916966 Jeg følte meg en del bedre nå ved nyttår. Da løftet jeg en 5 kg med omo color opp på låret mens jeg satt på huk for å tømme den i en boks. Da hogg det til mellom skulderbladene og jeg følte meg dårlig igjen. Gikk til kiropraktoren igjen ( såg du mente jeg ikke trong gå dit, men det er en veldig hygglig og oppmuntrende dame som er god å ha når en bekymrer seg) prøvde å oppmuntre meg med å si at det var vanlig med tilbakeslag og at hun hadde gitt meg lov til å løfte omoen om jeg hadde spurt. Hun mente at i veste fall så kunne slikt slag som jeg fikk i ryggen sitte i 6 måneder, og lovet at jeg kom til å bli helt god. Mente det ikke var nødvendig å ta MR siden jeg hadde hatt normal progresjon, og at de var vanlig med tilbakeslag.Var ingenting hun lurte på. Hva er dine erfaringer her? Jeg var åpenbart ikke så bekymra etter påkjørselen siden jeg presterte å ro med full intensitet, etter de ble jeg noe redd ved roingen med slo meg til ro med at de gikk over. Når jeg fikk meg et nytt slag i trynet med å løfte den omo color så ble jeg livredd. Tenker at dette aldri kommer til å gå over og at dette er min skjebne. Jeg fulgte ikke rådet ditt om å ta tabletter forrige gang (er liksom litt nederlag å spise tabletter), men nå tror jeg at jeg må det. Hvor lenge kan jeg spise dem? 14 dager? Hva er dine erfaringer med påkjørsel som gir kraftig trøkk i rygg

Kvinne 38
Svar

Hei.


Jeg viser til mitt forrige svar om dette, og kan legge til følgende:


MR er på ingen måte noen nødvendig eller nyttig undersøkelse for ditt vedkommende, for det er primært en undersøkelse man gjør før en operasjon, for å se hva som skal opereres. Når operasjon er utelukket, som i ditt tilfelle, så er heller ikke MR noe man skal ta. 

Jeg vil påny presisere at slike smerter som du har, går over av seg selv med tiden, uansett. Kiropraktoren har sagt at det kan vare  opp til 6 måneder, men det kan ikke hun vite noen ting om. Slikt vet vi aldri. Ting tar den tid det tar. Det kan ta kortere tid også, og fremfor alt så er det veldig unødvendig å si til en person om at det kan vare så og så lenge, når vi ikke vet noe om det. Tar du smertestillende, slik jeg foreslo, så vil det kunne vare kortere, og du vil ha mindre vondt mens du venter på å bli helt god, så gjør det. Det er ingen absolutt grense på hvor lenge du kan ta f.eks. Paracetamol 500 mg 2 tabl 3 ganger daglig. Det finnes en god del personer som bruker dette fast, år etter år. 

Du forteller her at du ble livredd når du fikk mer vondt igjen, og jeg forstår også mellom linjene, ved at du skriver til oss og spør om dette, at du er bekymret. Som jeg muligens fortalte deg sist, så er det å bekymre seg over slike smerter, over prognosen, og å lure på om det blir varig osv, noe som faktisk forverrer og forlenger forløpet, så prøv å ikke gjøre det. Noe av forklaringen på det at slike bekymringer forverrer og forlenger tilstanden, er at bekymringer gir spenninger i muskulatur, hvilket forsterker og forlenger varigheten, samt at man hjernen "vennes til" og får økt følsomhet for smerte. 

Håper det var greie svar. God bedring.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-