Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Muskulære smerter i brystkassen

Spørsmål

Hei, Jeg har hatt kroniske smerter i venstre side av brystet lenge nå. Smertene er trolig muskulære og sitter da mellom ribbeina. Plasseringen av smertene kan variere, men sitter et sted mellom brystbein og skulder, og brystbein og ribbeina under armhulen. Jeg er så og si konstant øm i ribbeina som befinner seg under armhulen. Når jeg presser litt på disse stedene kjenner jeg en øm og sviende smerte, og noen ganger kan det gjøre veldig vondt. Oftest kjenner jeg ikke smertene uten at jeg kommer borti eller presser på såre deler av brystet, men jeg kjenner det ofte godt på kvelden før jeg skal legge meg. Da min mor har fortalt meg at hun også hadde mye brystsmerter da hun var på min alder har jeg ikke tenkt så mye på det, men jeg begynner å bli nervøs. Spesielt siden det noen ganger er vanskelig å finne ut om smerten sitter i ribbeina eller i puppen. Jeg har vært i konsultasjon med lege tidligere som antok at det var muskulært og at det kanskje var noe jeg kunne trene av meg. Men det har jeg altså ikke klart. Dette har vart kjempelenge nå, og jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Hva kan dette være?

Kvinne 21
Svar

Hei.


Ut fra din beskrivelse så høres dette mest ut som muskulære smerter. Det mente også legen din som undersøkte deg. At det da kan være korrekt diagnose, er med andre ord ganske sannsynlig. Siden du også lurer på om smerten kommer fra brystveggen eller brystene ditt, går jeg ut fra at legen din undersøkte brystene dine og utelukket at det var noe galt er? Hvis ikke, så skal du for ordens skyld naturligvis få gjort dette også.

Slike muskulære smerter kan skyldes underliggende spenninger, stress, bekymringer og psykologiske forhold generelt. Hvis du tenker at det er noen "gnagsår" i livet ditt som kanskje kan ligge under her, så er det derfor viktig å få identifisert disse, slik at du i beste fall kan få gjort noe med dette. 

Videre vil tilpasset treningsopplegg kunne ha god effekt. Legen din sa at du kunne trene dette av deg, og det er forsåvidt rett, men om du ikke synes dette fører frem, vil det nok være en god ide å oppsøke en fysioterapeut for å få laget et individuelt tilpasset treningsprogram, som du først kan bruke sammen med fysioterapeuten, og deretter overta det og fortsette med det alene og på egenhånd. Du kan også diskutere med fastlegen din om du kanskje burde forsøkt psykomotorisk fysioterapi. Det utføres av fysioterapispesialister, og går ut på blant annet dyp avspenning, forbedring av pustemønsteret m.v. Mange har god nytte av slik behandling.

Ta gjerne en samtale med fastlege din om de forholdene og tipsene jeg har gitt deg her, så du kan få råd om hva du skal foreta deg videre nå. Håper du har nytte av svaret og rådene. Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-