Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Muskulære plager som kan sees an

Spørsmål

Hei. Jeg slet på meg en muskelstrekk i ryggen for noen måneder siden som satt omtrent midt i ryggen og litt til høyre. Smerten der den opprinnelig satt når jeg beveget/vridde ryggen til spesielt høyre, er nå borte, men et diffust problem har nå dukket opp. Nå har smerten beveget seg mer sideveis over ribbeina og inn mot magemusklene, med en tilhørende slags leamus og en ilende følelse i muskulaturen. Dette er når jeg f. eks bøyer meg framover mot venstre og strekker litt i musklene. Har også merket at denne leamus eller skjelvingen i musklene (som har debutert de siste 4-5 dagene) kommer lettere hvis jeg er i en litt stresset situasjon. Jeg var på jobb og skulle sette noe litt tungt ned på bakken, når jeg første gang fikk kjenning i ryggen. Skal jeg se det an eventuelt hvem skal jeg kontakte?

Mann 38
Svar

Hei.


Dette synes jeg absolutt du bare skal se an. Prøv å være i bevegelse, trene, og tenke minst mulig på det. Fokus på slike ting får det gjerne til å vare lenger, blant annet på grunn av ubevisste muskelspenninger.

Noen eksakt diagnose kan antagelig ikke gies, men det høres ut til å være i gaten av tilfeldige og forbigående muskulære plager, som vi alle har fra tid til annen til livet. Leamus er også svært vanlig, og har som oftest ingen som helst bakenforliggende årsak, og går da over av seg selv.

Skulle dette mot formodning ikke forsvinne av seg selv i løpet av noen uker, så kan du eventuelt vurdere å oppsøke fastlegen for en vurdering.

Ha det bra.