Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Muskelsmerter i brystet hos ung mann

Spørsmål

Hei. Jeg har oppdaget at jeg får en slags øm/vondhet midt i brystet som ligner litt på stølhet, uten at jeg har trent. Det kan skje når jeg reiser meg fra senga - eller at jeg krysser armene mine slik at brystet kommer i spenn.. Dette har pågått i cirka en måned. Er dette noe å være redd over, og bør jeg kontakte lege for en sjekk?

Mann 26
Svar

Hei.


Du er en ung mann på 26 år, altså i en alder hvor man ikke får hjertesykdom (jfr brystsmerter), så det kan utelukkes. Det at det utløses av visse bevegelser, slik du beskriver, forteller oss at det er muskulære smerter. Det er ikke farlig, og du trenger ikke å oppsøke lege for det. Lege kan heller ikke gjøre noe med dette. Den typen muskelvondt kan komme av underliggende spenninger, stress eller bekymringer, eventuelt ubevisst, eller det kan skyldes fysiske forhold som for eksempel for lite bevegelse eller uvant muskelbruk.

Det du eventuelt kan gjøre, er å ta 1000 mg paracetamol, om du ønsker, samt å sørge for daglig fysisk trening, siden det er beste "kur" mot muskelsmerter.

Ha det bra.