Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Muskelsmerter i beina

Spørsmål

Jeg fikk flått på meg for et par år siden, fikk i grunnen mye på beina ettersom jeg leide en liten bondegård med mye hjort ute i graset på morgenkvisten. Plukket de av etterhvert, men hadde en på ryggen som min datter så da hon var på besøk. Denne var helt utvokst. Jeg fikk påvist Borrelios, og det ble 3 uker med antibiotika intrevenøst på Haukeland Sykehus. Etter behandlingen sa de jeg ikke hadde noe mer av dette i blodet, men overlegen sa at det ikke var en garanti for jeg ble helt frisk. Dette var nok riktig, for jeg hadde store problemer spesielt med utmattelse og kreftene sviktet totalt. Etter hvert fikk jeg pusteproblemer i tillegg og måtte på sykehus en uke igjen. Da var det betennelse i hjerteposen samt en stor del væske som igjen gjorde at lungene fikk gjennomgå slik at jeg fikk pusteproblemer. Totalt slet jeg i over 2 år med dette skitet. I november 2018 ble jeg bedre og begynte med fysisk trening av både armer og ben. Jeg følte at formen begynte å komme seg med dette. På grunn av for høyt blodtrykk ble det ikke no løping osv, men gikk lange turer med bikkja ca 7-8 km hver dag. Jeg går stort sett på fjellet og merker bedring. Men har då et stort problem. Jeg sliter med at når jeg setter meg ned, eller legger meg på sofaen for å se på tv en times tid er det som jeg har "gangsperr" når eg reiser meg opp. Det varer bare noen minutter så spaserer jeg det av meg. (jeg har alltid tøyet ut etter trening). I tillegg har jeg trøbbel med begge skuldrene samt biseps det virker som jeg har betennelse, men blodprøvene viser visst ikke noe. Prøver om kanskje Du har noe annet å tilføye i dette problemet. Fastlegen vet ikkje ka dette kan være, snakket om å prøve Kortison-sprøyte skuldrene så får vel det, men beina er jo fullstendig stive etter å ha lagt eller satt en knapp time? Kan Du gi no tips? Mvh Jarle.

Mann 60
Svar

Hei!


Jeg finner ingen beskrivelse av slike muskelplager du opplever i leggene dine, når jeg leser om Borreliose. Likevel er det nok mest riktig at du får disse plagene vurdert av nevrolog, eventuelt også i samarbeid med revmatolog. Da du ikke opplever disse symptomene under aktivt muskelarbeid, er det lite trolig at det er tale om problemer med tilførende sirkulasjon til leggene dine. I noen tilfeller kan det også skyldes bivirkninger fra enkelte medisiner, feks kolesterolsenkende. Jeg nevner dette siden du skriver at du har høyt blodtrykk, og mange blir da satt på koletserolsenkende medisiner.


Når det gjelder skuldrene, er det klart at også her bør man ha i bakhodet om det kan være en sammenheng med de øvrige plagene du beskrev. Isolert sett, er det slett ikke uvanlig å få litt plager med det lange bicepshodet, gjerne i kombinasjon med andre forhold rundt skulderleddet. En god undersøkelse, gjerne supplert med et MR-bilde, vil kunne sette en på sporet av riktig diagnose. Ofte ender det opp med en vurdering hos en ortoped, som i noen tilfeller kan avhjelpe situasjonen med en kikhullsoperasjon.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-