Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Muskelsmerter eller lungekreft?

Spørsmål

Hei! Har i en god stund vært plaget med bryst smerter. Er vondt omtrent midt i brystet, noen ganger mer på venstre side, og under venstre bryst. Kommer uavhengig om jeg er i hvile eller aktivitet. Har målt og metningen, den ligger på omtrent 98/99, og pulsen er mellom 59- 75. Har også vondt midt mellom skulderbladene, har lest det kan være et symptom på lungekreft, så jeg er veldig redd det. Har en del muskelsmerter, i nakken, ryggen, armene. Og vondt på et punkt nederst i ryggen, som stråler nedover beinet. Har også litt hovne lymfeknuter på halsen. Var hos øre- nese hals- lege i vår, hun mente jeg ikke behøvde å undersøke de nærmere. Er veldig trøtt og sliten hele tiden. Føler meg aldri opplagt. Jobber natt så har tenkt det kan være grunnen. Sliter og mye med magen, men det har jeg gjort i mange år. Er mest bekymret for brystsmerter. Kan det være lungekreft? Hoster ikke, ikke blodig spytt. Kjennes ut som brystsmertene kommer fra inne i brystet, men samtidig er det vondt når jeg klemmer på brystmusklene. Kan det være kreft siden jeg har vondt mellom skulderbladene også? Ikke gått ned i vekt. Legger meg et bilde av en føflekk jeg er litt bekymret for. På forhånd takk for svar:)

Kvinne 32
Svar

Hei.


Ut fra din beskrivelse, høres dette absolutt mest ut som muskelsmerter. Det er vanlig, og selvfølgelig ufarlig. Det oppstår lettere om man har bekymringer og belastninger, og det har jo du, med nattarbeid og nå også bekymringer for om du har lungekreft. Med slike tanker vil man ofte spenne seg ubevisst, og langvarige spenninger i muskulatur blir ofte smertefulle.

Det du forteller om her, gir ingen mistanke om lungekreft. Men naturlig nok kan jeg ikke gi noen som helst noen garanti for at man ikke har kreft eller annen sykdom over internett og uten legeundersøkelse. 

Hvis du vil ha en bekreftelse på at dette er muskulære smerter og ikke lungekreft, så kan du oppsøke fastlegen som vil undersøke dette for deg, blant annet ved å trykke på ømme punkter, gjøre bevegelsestester m.v., for på den måten å få bekreftet at det er muskelsmerter du har. Du kan også få en pekepinn om dette selv: Hvis du trykker med fingrene på de stedene du synes det gjør vondt, og det er ømt, tyder det sterkt i retning av at det er muskelsmerter. Det samme gjelder om visse bevegelser trigger smerte.

Føflekken du har vedlagt bilde av, ser uskyldig ut. Den er jevnt lysebrun og symmetrisk. Men naturligvis skal vi alle følge med på føflekker, og hvis den endrer seg på noe vis, spesielt om den blir større / mørkere / assymetrisk eller blør, så skal du la lege se på den.

Håper det var greie svar. Ha det bra.