Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Muskelsmerter eller hjertesykdom?

Spørsmål

Hei. Jeg er kvinne på 19 år som i et par uker nå (Ca7-8) har hatt vonde smerter i både venstre arm, rygg, mage og bryst, dette er smerter som kan vare i hele dagen fra jeg står opp og til jeg legger meg selv om jeg har prøvd ibux og hviling.. i de siste dagene så har jeg også begynt å få smerte i venstre hals og kjeven også. Jeg er klar over at dette kan være muskelsmerter men er det vanlig at muskel smerter varer i så mange uker og nå i kjeven også? jeg kan ikke huske å ha belastet kroppen noe særlig heller. For ca 7 uker siden så fikk jeg så ekstreme smerter i venstre arm og på siden av brystet at jeg reiste til legevakten og fikk vite at alt var bra med hjerte og at det mest sansynligvis var muskelsmerter som ville gå over av seg selv.. men i etterkant av dette så har bare smertene blitt værre og jeg har fått smerter i nyere steder av kroppen og jeg lurer på hvorfor dette skjer? Kan dette være et tegn på hjerteinnfark eller hjertesykdom selv om legen sa jeg hadde et frisk hjerte? Eller kan det være tegn på noe annet serriøs med tanke på at det nå har gått mange uker og at smerten bare blir værre og dukker opp på nye steder i kroppen? På natta når jeg legger meg kan jeg også føle vondt i leggene, det er ikke ekstreme smerter men heller noe jeg kan føle er der. Vil også si at jeg er normalvektig og går turerer noen ganger i uken men driver ikke med noen type intens trening som kan ha skadet eller belastet musklene på denne måten. Når jeg presser på ribbeina mine rett under brystet så kan jeg på en måte også føle litt smerte dette gjelder også noen steder i arm, rygg og kjeve når jeg presser litt på de. Om dette er snakk om muskelsmerter er det bla noen medisin jeg kan bruke for dette? Tenker du at dette er noe alvorlig selv om jeg har vært hos legevakten om dette for noen uker siden?

Kvinne 19
Svar

Hei.


Det jeg ihvertfall kan si med sikkerhet, er at du ikke har eller har hatt hjerteinfarkt. Ikke er det du beskriver symptomer på hjertesykdom i det hele tatt, og ikke får 19-åringer hjerteinfarkt heller. Så akkurat det kan du se helt bort fra her.


Jeg tenker også at sannsynligheten for at dette skulle skyldes alvorlig sykdom, er nær null, og jeg vet ikke hva slags sykdom i så fall skulle ha vært.

Alt tyder på at dette er muskulære smerter. Både måten du beskriver det på, og også det at det gjør vondt når du trykker på aktuelle muskler.


Du spør om medisiner mot muskelsmerter. Det trenger du egentlig ikke, med mindre det skulle bli så vondt at det er vanskelig å holde ut, og da er det isåfall smertestillende medisiner det er snakk om, som f.eks. paracetamol eller Ibux.  Det finnes ikke medisiner som "kurerer" muskelsmerter, da det ikke er en sykdom og følgelig ikke noe som kan behandles medikamentelt.


Det som pleier å hjelpe best er fysisk aktivitet, evt avspenningsøvelser, hvis det er elementer av stress og bekymringer inni bildet, noe det ofte er.


Skulle dette mot formodning ikke avta etterhvert, så får du heller vurdere å oppsøke fastlegen for å få en undersøkelse.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-