Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Muskelskade

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 17-år som Trener mye. I disse coronatider så har jeg begynt å springe mye på asfalt. Etter en springtur på over 15km (så langt har jeg aldri sprunget me så høyt tempo) Fikk jeg vondt baki kneet på høyre kne. Jeg spiller aktivt fotball så får mye «småskader» men jeg kjenner at dette er noe annet en bare det. Jeg klarer og springe igjennom smerten siden der blir bedre når jeg er varm i musklaturen. Men etter og når jeg er kald i muskulaturen så er det veldig vondt å klarer ikke å gå å strekke ut foten som normalt uten litt smerte. Bildet jeg la ved er tatt ovenfra

Mann 17
Svar

Hei!


Sannsynligvis er det en overbelastning i en eller flere av mange muskler som befinner seg på baksiden av kneet. Som de fleste symptomer som skyldes overbelasting bør du tilpasse belastningen og heller øke gradvis. I utgangspunktet er ikke dette noe som jeg ville tenkt mer på, men heller fått sett på det av feastlegen hvis det mot all formodning ikke spontant forsvinner.


Jeg vil også nevne at hvis du skulle oppleve å få mekaniske låsninger, altså at du ikke klarer å strekke ut eller bøye kneet fullt, bør du snarest få kneet ditt undersøkt.


Lykke til!