Medfødt misdannelse i nakken

Spørsmål

Hei! Jeg har slitt med kronisk nakkesmerter så lenge jeg kan huske. Har alltid blitt fortalt at det bare er psykisk, og har blitt sendt til fysio, massør og kiropraktor uten langvarig bedring tross stor egeninnsats ved å gjøre daglige øvelser/tøying/trening. Jeg er aldri smertefri, men det varier mellom ikke så merkbart til alvorlig vondt der ingenting av smertestillende hjelper. Det skal minimalt til før de værste smertene kommer - eksempelvis at jeg bare snur hodet litt feil. Det er dessverre høyt forbruk av ibux i perioder. For en stund siden så var jeg å tok røntgen, der ble det påvist sammenvokste virvler (c2 og c3) forklaringen jeg fikk var at det var medfødt, ingenting å gjøre med det. Har i ettertid måtte lese meg opp på hvorfor og hva som kan gjøres. Det står at det kan være noe som heter klippel feil syndrom, så lurer jeg på om det er det jeg har? Har ingen andre symptomer enn smerter og det de så på røntgen (ikke lavt hårfeste osv, alt annet er normalt) virker ikke som min fastlege har peiling, men burde jeg bli henvist noen plasser og til hvem isåfall? Hva skal jeg gjøre med smertene, kommer jeg til å måtte leve med det hvis det er på grunn av virvlene? Er det sånn at det er medfødt, eller kan det komme av skade også? Har hatt noen kraftige nakkesleng i barndommen i bilpåkjørsel..har mange ubesvarte spørsmål, som eksempel, er det noen spesielle risikoer man har med sammenvokste nakkevirvler? Kan jeg bruke annen medisin enn ibux?

Kvinne 23
Svar

Hei!


Du har nok neppe Klippel Feil-syndrom, hvor det per definisjon er flere nakkevirvler som er sammenvokste. Funnet i nakken din kan kalles en blokkvirvel, og er trolig medfødt. Sammenvoksningen sitter noe høyt i nakken, i en del som vanligvis har ganske god bevegelighet, så det er rimelig å anta at denne kan bidra til stivhet i nakken. Om denne reduserte bevegelsen også er årsak til de store smertene du opplever, kan jeg dessverre ikke si. For å få en nærmere vurdering av nakken din, kan en henvisning til en nevrokirurg være fornuftig.


Det er så vidt jeg vet ikke noen spesiell risiko du løper ved å ha denne sammenvoksningen. Jeg kan ikke anbefale deg bruk av medisiner over denne tjenesten, dette må bli en oppgave for fastlegen din, som har tilgang til din fulle journal.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-