Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Manglende bevegelse i albueleddet

Spørsmål

Hei! Falt for 3 uker siden fra en høyde på ca40cm ned på betonggulv med linoleum. Husker ikke at jeg falt, og ingen så fallet, men skader på høyre side av hode, arm og hofte tilsier at jeg falt på siden. Armen ble røntget - ikke brudd. Snakk om mulig subluksasjon i albueledd. Nå har hevelsen og bloduttredelse gått bort i håndledd og albue, men kan fortsatt ikke strekke armen helt ut, bøye helt opp, og det kommer brå kvasse smerter i albue-gjennom arm-mot håndledd samtidig når jeg vrir håndflaten forsiktig innover og utover - værst innover. De tre siste fingrene får vondt også ved innovervri. Type bevegelse ved f.eks. tannpuss og oppvask av glass kan jeg fortsatt ikke gjøre. Er ellers ikke vondt når armen er i ro, eller når den brukes uten vektbelastning innenfor de bøyemulighetene som er. Skulle komme tilbake til legen for mulig henvisning til mr dersom hevelsen ikke ga seg, og funksjon ikke bedret seg. Armen er jo mye bedre, men har stoppet litt opp i bedringsprosessen. Bør jeg bare fortsette å bruke armen og ta tiden til hjelp, eller bør albueleddet sjekkes ? Vil ikke belaste helsevesenet unødvendig nå som det er så mye annet, så fint om du kan gi en vurdering av hva jeg bør gjøre. Legger ved bilder som viser at hevelsen rundt leddet er borte, men at noe «popper ut» når armen kommer til det punktet at den ikke kan strekkes lenger. Det kjennes ut som armen fysisk ikke kan bøyes eller strekkes helt - det stopper ikke bare fordi det gjør vondt. Det gjør vondt og stopper fast samtidig.

Kvinne 44
Svar

Hei!


Albueleddet har en lei tendens til å raskt å kunne stivne etter skader og operasjoner. Det kan være flere årsaker til at leddet ikke lar seg verken strekke ut eller bøyes, og i sum bør du få dette sjekket ved en ortopedisk poliklinikk. Hvis allerede røntgenbildet antydet subluksasjon i albuelddet, bør dette sjekkes opp i med en gang, det kan tyde på avrivning av sentrale leddbånd i albuen. Det er viktig at du kommer i gang med veiledet bevegelsestrening hos en fysioterapeut for å hindre tilstivningen å bli permanent, men først bør albuen frikjennes av en ortoped.


Myndighetene oppfordrer folk til å bruke helsevesenet når det er påkrevet, og det synes jeg det er her.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-