Lyskesmerter

Spørsmål

Hei Eg er i slutten av 60 åra, er etter alderen i svært god form. Har heile mitt voksne liv vore aktiv og trent løping, det aller meste i terreng, langrenn og litt sykling. Har i eit par tre periodar hatt problem med høgre lyskesene og muskulatur i høgre lår framside og delvis utside. Dette har ikkje vore samanfallande problem og ikkje relatert til rygg/hofte/kne. No har eg problem med begge deler samtidig. Lyskesena er nok overbelasta etter ein litt for lang tur, men problemet med muskulaturen i låret er meiner er berre delvis skuldast den turen. Det er no ein månad sidan turen og både lyskesena og lårmuskulaturen er like vonde. Symtom: Smerter frå lyskesena kjem til og frå som stikkande/ilande. Smertene i låret verkar som brennande og kan føre til at muskulaturen låser seg (dette er løping/jogging nedover). Ein ting som er spesielt utløysande for tilstanden er løping i lange oppoverbakkar og så rett nedover igjen. Dette har vore til og frå sikkert dei siste 15 åra. Vel å merke tidleg i ein treningstur, lenger ut i treningsturen oppstår det skjeldent/aldri. Det har hendt eg har måtte gå baklengs ned igjen pga. muskellåsing, sjølv om eg har stoppa og tøygt ut muskulaturen. Eg har eit lite småbruk og pr. no er det nok at eg køyrer traktor på veg og held foten på gasspedalen så kjem smertene (det er alltid litt humping i traktor uten fjæring), det same er for så vidt også ved bilkøyring men i mindre grad. Eg tøyer ut lårmuskelen fleire gonger for dag, men torer ikkje det med lyskesena. Eg tar også med ujamne mellomrom magnesiumtablettar. Eg har ikkje hatt skadar i området som eg veit om. Eg er svært takksam for gode råd

Mann 69

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Jeg forstår at dette må være plagsomt for deg og går utover livskvaliteten. Det vil kunne være ulike tilnærminger til problemet. En fysioterapeut eller manuell terapeut vil kunne vurdere hvilke sener/ ligamenter og muskelgrupper som er berørt. MR undersøkelse kan være aktuelt for å vurdere andre årsaker. Dernest vil fysioterapeut kunne vurdere fysikalsk behandling. ortopedisk vurdering med tanke på kirurgi. Medikamentelle tilnærming vil også være aktuelt. Du bruker ingen smertestillende? Ibux eller voltaren kan hjelpe. Kortison injeksjon lokalt bør også overveies. Dette var noen betrakninger, men først av alt bør problemet kartlegges bedre og Evt diagnose stilles. Lykke til og god bedring

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn