Lynende smerter i tåa

Spørsmål

Smerter i stortå,ikke tåball,men innenfra et ledd. Akutte,oftest i hvile,ikke utløst av spes.aktivitet i forkant. Som et lynneslag ,så kan skrike.Borte etter sekunder,nesten like fort som kom.Flere dager i uka,inntil et par ganger om dagen. Ca.1/2 års tid. Klinikk: ingen ytre symptomer. Videre,i etterkant kommet små nykk/rykninger i vevet?musklatur? oppå låret(motsatt fot av tåa).Skuldre.Kort dette også.Som å kjenne pulsen alle steder,bare innenfra,ikke oppå huden. Når jeg en sjelden gang har kjent sm. I tåa i aktivitet,måtte stoppe opp.Ellers ikke gått ut over noe funksjon.Er frisk og sprek.Kan gjøre alle ting.

Kvinne 51
Svar

Hei.


Symptomene du beskriver, er ikke typiske for noen konkret og definerbar sykdom, så det er ikke slik at her "ringer noen bjelle" hos meg når jeg leser det du skriver. Derfor er det nok nødvendig med legeundersøkelse, for å finne ut hva dette kan skyldes eller ikke kan skyldes. Vi kan tenke i retning av leddsykdom, evt revmatisk, og vi kan tenke på slitasje / artrose. Men det ville vanligvis gitt mer kontinuelige symptomer. Det samme gjelder urinsyregikt / podagra, men det vil være naturlig å få sjekket urinsyrenivåene også, når du går til legen med dette. Videre tenker jeg løselig i retning av om det kan være nervesmerter, kanskje en nerve som ligger i klem noe sted eller lignende. Rykningene i musklene dine høres mest ut som vanlig leamus, som er noe de fleste av oss har fra tid til annen, og som i de fleste tilfeller ikke skyldes sykdom. 

Det er også verd å være oppmerksom på at det er svært mye vi kan kjenne fra kroppen i løpet av livet, som ikke skyldes påvisbar sykdom, og som er forbigående, og det er slett ikke umulig at dette er i den kategorien. 

Jeg håper du kan ha nytte av informasjonen her. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-