Liten scoliose

Spørsmål

Hei! Jeg sliter veldig med angst. Og jeg har sendt inn spørsmål til deg her inne tidligere om at jeg har fått beskjed om at jeg har skoliose i nedre del av ryggen min, og at jeg også har beinlengde forskjell på rundt 4 cm. Bruker derfor sko oppbygg på det lave beinet. Har blitt henvist til Rikshospitalet for vurdering av nedre del av ryggen hvor jeg har en skoliose og for vurdering av beinlengdeforskjellen. Men jeg lurer på om du kan se på røntgenbilde jeg legger ved om den skoliosen jeg har i nedre del av ryggen kan påvirke hjertet og lungene mine? Eller om den skoliosen i nedre del av ryggen ligger langt unna hjertet og lungene? Men det som er min store bekymring er at jeg også har en liten skjevhet høyere opp i brystryggen min. Grunnen til at jeg er så redd er fordi jeg har lest at hvis man har skoliose i brystregionen i ryggen så kan den skoliosen presse på lunger og hjertet så man får nedsatt lungefunksjon og at hjertet får mindre plass. Tenker på dette konstant 24 timer i døgnet og finner ikke ro. Har noen spørsmål som jeg håper du kan svare meg på ved å se på røntgenbildet som er tatt av ryggen høyere opp. Kan du forklare meg om den lille skjevheten jeg har i brystryggen kan påvirke hjertet og gi hjertet mindre plass så det ikke fungerer som det skal? Kan du også forklare meg om den lille skjevheten jeg har i brystryggen kan påvirke lungene mine så jeg får nedsatt lungefunksjon? Er VELDIG redd for at den lille skjevheten jeg har i brystryggen kan påvirke lungene og hjertet så jeg får nedsatt lungefunksjon og at hjertet får mindre plass og ikke fungerer som det skal. Hvor stor skoliose må man ha for at den kan påvirke hjertet og lunger? Håper virkelig du kan svare på spørsmålene mine og forklare meg så jeg forstår dette.. Legger ved røntgenbilder av nedre og øvre del av ryggen. Så håper du kan svare meg ved å se på de. Hilsen veldig redd jente 30

Kvinne 30

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Du har en svært, svært beskjeden forandring i brystryggen, og det er helt usannsynlig at denne kan innvirke på hjerte og lunger på noen som helst måte. Også forandringen i lenderyggen er beskjeden, og vil heller ikke på noen måte kunne påvirke hjerte eller lunger.


Jeg ser altså ingen grunn til at du skal bekymre deg for disse tingene, ut fra de røntgenbilder som foreligger av ryggen din.


Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-