Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Lårbeinsbrudd og plate

Spørsmål

Det ble påvist med røntgen pr 12.des at øverst på lårbeinet er et brudd. Pga hofteprotese er beinet ganske tynnt der bruddet er. I perioden etter påvist brudd har jeg gått med krykker . og beinet har derfor ikke vært i ro. Ved ny røntgen 4.mars ser en at bruddet ikke har grodd. Ortopeden satte på en plate over bruddet. Jeg ønsker ikke å satse på å ha plate over bruddet i stedet for å ha et bein som gror. Jeg kjenner at det ikke er styrke i beinet og går derfor med krykker. Beinet og bruddet får derfor ikke ro. Hvordan skal jeg få bruddet til å gro? Kanskje jeg kunne få en utvendig lårskinne ? Jeg er kvinne 71år.

Kvinne 71
Svar

Så lenge protesen sitter fast i beinet, høres dette ut som samme behandling som er rutine ved slike brudd. Platen skal sikre nødvendig stabilitet og ro til at bruddet gror over tid, slik at platen i teorien kan tas bort når bruddet er ferdig tilhelet, og beinet har gjenvunnet det meste av sin opprinnelige styrke.


Utover å avlaste det du evner, er det ikke så mye du selv kan gjøre. Antirevmatisk medisin kan nok forsinke tilhelingen noe, men jeg vil ikke ta stilling til om du skal endre på medisinene dine. Å benytte en skinne vil ikke gi nødvendig stabilitet til å oppnå tilheling i bruddet.


Lykke til!