Kvinne på 67 år med hovent kne

Spørsmål

Hei. Har et kne som i 2-3uker har kranglet. Kjentes først ut som senene bak ble stramme. Ondt å reise seg å begynne å gå. Bedret seg ved bevegelse, men kneet hovnet opp. Ca 3cm større omkrets. Nesten normalt etter en natts søvn. Kan det være blodpropp.

Kvinne 67

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Du er en kvinne på 67 år, som har hatt plager fra et kne i 2-3 uker. Kneet blir større i omkrets ved bevegelse, og du har smerter. 

Det kan ha flere årsaker, men noen sikker diagnose kan jeg naturligvis ikke gi deg pr internett og uten undersøkelse. Det kan skyldes artrose (slitasje), det kan skyldes leddbetennelse av noe slag (artritt), og det med omkretsøkningen og følelsen av at et ble strammere bak kneet, får meg til å tenke på tilstanden som heter Baker`s cyste, en utposning på kneets slimposer.

Siden du nå har sett dette an i 2-3 uker, og det ikke ser ut til å være forbigående, er det nok rett å oppsøke lege etterhvert, for å finne årsaken til dette, slik at du kan få korrekt behandling om det er nødvendig.

Blodpropp, slik du spør om, er ikke spesielt sannsynlig ut fra den symptombeskrivelsen du gir her. Det skjer hyppigst i tykkleggen, og arter seg ved blant annet ved omkretsøkning av tykkleggen, og spent hud, tyngdefornemmelse og smerter.

Håper det var grei informasjon. Lykke til og god bedring.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-