Kul ved brystet

Spørsmål

Hei.søker råd her siden eg er på havet.og ikke får gå til lege før eg kommer hjem. Eg har de siste 14 dagene kjent noe ubehag/brennende følelse/ømhet i overgang armhule og bryst. Begynte med at eg kjente litt smerter i høyre testikkel. Dette startet 1 uke før. Har hatt bitestikkel bettenelse før grunnet klamydia. Fikk derfor doxylin av skipperen. Er mye bedre i testikkel no. Kjenner ikke noen lymfeknuter som er spesielt håven i lyskeområdet. Har derimot en klump(ca 5-10mm)på venstre side bryst der lymfene ligger. Den er glatt og flytter seg fint under huden.(har hatt den flere år) må sies at eg har vert plaget med en del helseangst siste årene. Spesielt når eg er på havet. Når eg kjenner noe på kroppen tenker eg ofte det værste og det blir større tankekjør pga eg ikke har mulighet å gå til legen. Har 6 ukes turer turnus. Så de siste dagen no har eg ikke tenkt på annet en kreft og spredning ect. Har hatt sånn tanker før. Da med smerter i magen. De symptomen forsvant når eg kom på land. Har ikke så mange andre symptomer no. Litt ømme brystvorter. Føler meg helt fin i formen ellers (utenom det tar på kroppen å ha disse tankene) kan og nevne at eg har en del stive muskler og ledd i rygg nakke og skuldre område. Jobber på fiskebåt. Så er mye slitasje på kroppen. Har du noen formeninger om ka det kan være? Kan det være muskulært? Eller angst?Er ikke på land før 20 mai. Tror du eg kan vente så lenge med å oppsøke lege? Mvh mann 33

Mann 33

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Det er nok ingen sammenheng mellom testikkel og brystnære kulen du kjenner. kreft er uansett lite sannsynlig årsak, da dette rammer sjeldent menn og kjennes anderledes ut enn det du beskriver. Dersom du tenker testikkelkreft med spredning til brystet, så er det ikke forekommende. Kulen har du hatt i flere år. Det utelukker også kreft som årsak. Mest sannsynlig er det en kjertel du kjenner, fettkul eller bibdevevskul er også mulig. Men altså ikke noe som vekker mistanke om alvorlig sykdom. Fortsatt fin tid på havet!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-