Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kul som vokser rundt ankelleddet

Spørsmål

For snart 20 år siden fikk jeg et brudd ved ankelen som ble operert, fikk satt inn plate og skruver, som igjen ble operert ut igjen ca 1 år etter bruddet. Har ved siden av operasjonsarret en kul på beinet, denne kulen har sakte men sikkert blitt større og er nå så stor at den vises ganske godt. Hva kan dette vær?

Kvinne 37
Svar

Hei!


Når det har pågått over så mange år, er det i hvert fall utelukket at det er tale om en kul du trenger å bekymre deg for. Jeg er ikke sikker på hva det kan være, men jeg ser ut fra bildet at det er ganske nær relasjon til ankelleddet, og kan i så måte representere en væskefyllt kul utgående fra en svekkelse av leddkapselen til ankelelddet. Ellers kan det være en ren beinet utvekst som er fremprovosert av to operasjoner.


For å være sikker på hva dette er, må det sendes til mikoropisk analyse etter fjerning. Et CT-bilde, eventuelt ultralyd eller MR; vil kunne gi en god pekepinn på hva det kan være, slik at en operasjon kan unngås. Hvis du derimot har mye plager fra kulen, kan det jo være nyttig å få den fjernet, og i etterkant få en bekreftelse på hva det har vært.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-