Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kul på håndleddet: Ganglion

Spørsmål

Jeg har en kul på håndleddet som gjør vondt når jeg feks tar pushups, står på hendene. Jeg har også dårligere mobilitet på den hånden, i forhold til den andre. Det er også vondt når jeg presser på den. Har hatt det en stund nå, flere måneder, og det går ikke over. Begge veier jeg bøyer hånden gjør vondt

Mann 29
Svar

Hei.


Jeg har sett på bildet du har vedlagt, og det du har er et ganglion. Det er en ufarlig utposning på seneskjeden. Den er fylt av en tyktflytende væske. Disse trenger man kun å behandle hvis det gir plager, og det gjør det jo hos deg. Noen ganger går de over av seg selv igjen også, uten behandling. Så du får velge om du vil oppsøke lege nå, om du er nok plaget av dette, eller om du synes du kan se det an videre også, nå som du i det minste vet hva det er. 

Behandling er i første rekke at lege stikker en nål inn i den og drar ut innholdet. hNoen ganger er dette fullgod behandling, og den kommer ikke tilbake igjen. Men hvis den kommer tilbake igjen, hvilket skjer relativt ofte, kan legen så injisere kortison inn i utposningen, noe som kan hindre i at det dannes nytt innhold. Om det fortsetter allikevel og forblir et plagsomt problem, kan den fjernes kirurgisk også. 

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-