Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Korsryggsmerter som strømmer ut til hoftene. Bør sjekkes hos lege

Spørsmål

Hei! Jeg har kraftige smerter midt i korsryggen, som strømmer ut til begge hoftene og litt nedover beina. Har brukt den typen Voltarol og smurt på. Det har hjulpet en kort stund, men smertene har kommet tilbake enda verre. Jeg er en mann på 72 år. Jeg tok blodtrykket nå nettopp, da jeg har blodtrykksmåler m.m. Systolisk 126 Diastolisk 70, Puls 74. % Sp 2. 94. Undertegnede har diabetes type 2, har hatt det siden 1994. De siste årene har ikke diabetesen vært godt kontrollert, middels kan man si. Smerter i ryggen har jeg hatt en gang før, for ca. et års tid siden, og både den gangen og nå har det vært svært smertefullt, så jeg har måttet bruke Tramadol, som demper litt - men ikke mye. Så jeg er litt fortvilet over hvordan min situasjon er nå - jeg får ikke gjort det jeg bør gjøre. Hva anbefaler du meg å gjøre?

Mann 72

Mann 72
Svar

Hei.


Smerter i korsryggen er svært vanlig, faktisk noe flertallet av oss har i perioder i livet. Det helt store flertallet av tilfellene skyldes ikke alvorlig sykdom. Ved slike situasjoner er det mest fornuftige man kan gjøre å bruke smertestillende og være i moderat bevegelse. Da går det fortest mulig over. Men det må naturlig nok være smertestillende som er sterke nok til å dempe smerten såpass at man har det rimelig greit, og klarer å holde seg i aktivitet. Hvis ikke Tramadol virker godt nok, må du ta kontakt med fastlegen for å få resept på mer effektive medisiner, tilpasset ditt smertenivå. I tillegg er en annen grunn til å oppsøke fastlegen å bli undersøkt, slik at legen kan si hva årsaken til smertene dine er, og om det er nødvendig med ytterligere undersøkelser.

Så på ditt spørsmål om hva du bør gjøre, er altså svaret at du bør oppsøke fastlegen din, både for bli undersøkt, og å få effektive nok smertestillende medisiner.

Lykke til og god bedring.