Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Korsryggsmerter og problemer med legg og hæl

Spørsmål

Hei, jeg har vært plaget med med smerter nederst i korsryggen i 6 år, det verste er forferdelig kribling under hælen, kramper og stiv i leggen, og vondt når jeg sitter og beveger meg mye. verre når jeg bøyer meg fremover. Har tatt RTG og mr uten noe funn. Det ble litt bedre etter en antibiotika kur pga tannbetennelse. Men varte jo ikke lenge. Det kribler så intenst at jeg har problemer å få sove. Hva tror du om dette? Er det noen behandling som kan hjelpe, jeg er helt utslitt, har blitt uføretrygdet .Takk for svar.

Kvinne 66
Svar

Hei

Da det ikke skal være påvist noe som forklarer ryggplagene dine på MR eller røntgen, og du heller ikke beskriver noen undersølser av fastlegen eller andre, blir et vanskelig å si hva dette er - i utgangspunktet virker dette å være uspesifikke smerter i korsryggen.

At du ble bedre av en antibiotikakur kunne jo mistanke om en infeksjoni ryggen, men slike infeksjoner vil man som oftest kunne se på MR-bilder. Men ingenting er absolutt, så jeg ville hatt dette i bakhodet ved videre utredning av dine plager.

Kriblingen under hælen kan være uttrykk for irritasjon av en nerve på ett eller annet nivå i nervens forløp. Det vanligste er oftest fra ryggen, men igjen så viste ikke MR-bildene dine at det skulle foreligge trange plassforhold i ryggen som forklarer dette. Det bør da kartlegges om det er andre steder hvor nerven kan være plaget.

Ellers er det jo andre årdaker til slike fenomen, og man bør kanskje vurdere om det skal utredes med nervetest hos nevrolog, som også kan fastslå om disse symptomene skyldes forhold ved nerver, eller om det bør vurderes andre årsaker.

Som du ser, er det veldig uspesifikke symptomer, og det blir vanselig å si hva det er uten noe mer diagnostikk.

Lykke til!