Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kommer smertene fra nyrene eller ryggen?

Spørsmål

Hei! For 2 år siden fikk jeg nyrebekkenbetennelse og ble lagt inn på sykehus i 4 dager der jeg fikk intravenøs antibiotika og næring (siden jeg kastet opp vann og mat). Dette er jo nå 2 år siden, men likevel kjenner jeg smerter i nyreområdet ved lette ‘anstrengelser’ som når jeg går lenge i hurtig tempo, bærer på handleposer, løfter tungt eller lignende. Da har jeg vondt i området i opptil et par timer etterpå, selv når jeg da bare ligger stille vil det å puste være vondt/ubehagelig. Til daglig gjør ikke dette området vondt og det er heller ikke ubehagelig å presse eller ta på området kun ved enkelte anstrengelser over tid (40min+). Høres dette ufarlig ut eller burde jeg bestille en legetime?

Kvinne 20
Svar

Hei.


Nyrebekkenbetennelse er en infeksjon man får behandling for, og blir kvitt. Da er det historie, og gir ingen senplager.

Så det er svært tvilsomt om det er noen sammenheng mellom det du nå kjenner i "nyreområdet" og din tidligere nyrebekkenbetennelse. 

Det er forøvrig også viktig å være klar over at vi har dårlig evne til å lokalisere smerte fra indre organer, og det er veldig vanlig å mistolke vanlige muskulære ryggsmerter som "nyresmerter". Det er med andre ord fullt mulig hos deg. Men siden jeg ikke kan konstatere dette med sikkerhet uten å undersøke deg, anbefaler jeg deg en sjekk hos lege for dette. Legen vil da kunne sjekke både muskulatur og nyrer, og fortelle deg hva disse smertene skyldes.

Du spør om det høres ufarlig ut og om du burde bestille legetime.

Jeg synes ikke det høres farlig ut, og jeg gjetter på at det mest sannsynlig er vanlige ryggsmerter slik de fleste av oss har fra tid til annen. Og jeg anbefaler som forklart ovenfor, et legebesøk for å få bekreftet dette.

Ha det bra.