Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Knepp i kne og fot

Spørsmål

Eg gikk på fjellet i litt for små sko for ca 3 veker sidan, og fekk eit voldsamt trykk på tærne særleg på venstre fot når eg skulle gå nedoverbakke. I ettertid har eg hatt vondt i foten og knepping i fot og kneledd når eg går. Problemet er at no har eg vondt i kneet også av og til når eg går, og eg synest dette har blitt værre etter trening (spinning). Synest også at kneppinga i kneet har blitt værre. Eg fryktar at eg har skadd foten, og at eg bør slutte å trene, evt. ta ein pause for å unngå å gjere skaden værre.

Svar

Hei, igjen!


I forhold til symptomene  dine bør du få fastlegen til å se på deg hvis dette vedvarer. Ut fra det lille som foreligger av opplysninger, kan det tenkes at det er tilkommet strukturelle forandringer rundt seneplater som holder tærne på plass. Dette kan man undersøke, og følge opp med MR-bilder som kan vise eventuelt grad av skade i det som kalles plantarplaten. Hvis kneppingen ikke kommer fra forfoten, kan man spekulere i om det skyldes frie legemer i et annet ledd, feks ankelleddet, eller om det kan være sener som har overbelastet senetrinsene, slik at de beveger seg unormalt ved bruk.


De samme betraktninger gjelder for kneleddet, hvor jeg vil tro at de plagene du opplever avstedkommer fra leddet mellom kneskålen og lårbeinet. Knepp derfra kan selvsagt skyldes frie legemer, men mer sannsynlig er det tale om "pseudolåsninger", eller små opphakninger når kneskålen glir mot lårbeinet.


Jeg vil ikke anbefale at du trener på en måte som provoserer symptomene og smerter før du vet litt mer hva dette er.


Lykke til!