Kan jeg legge en pute under knehasene?

Spørsmål

Jeg har smerter i korsryggen og går jevnlig til behandling hos fysioterapeut. Hun sier at hvis jeg sover på ryggen, bør jeg ha en vanlig pute eller et fastere underlag som f.eks. en Tempur pute under knehasene for å avlaste muskulaturen i korsryggen når jeg sover. Vil jeg ikke dermed hindre blodomløpet?

Mann 60

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Smerter i korsryggen er noe flertallet av alle mennesker har av og til, det er med andre ord så vanlig at det nesten må regnes som en del av livet nå og da. Kun helt unntaksvis skyldes det alvorlig sykdom, og stort sett er det forbigående. Hvordan man skal ligge, hvor man legger hva slags pute osv, er ikke "rocket science" eller faste objektive sannheter, og ingen fagperson kan si hvordan akkurat du bør ligge og hvor du bør legge en pute.  Det kan godt hende at det er et godt råd fysioterapeuten kom med her, dette med å legge en pute under knehasene, men kun du selv vil merke om det har noe for seg eller ikke. Kjennes det godt, så er det bra, og gjør det ikke det, så lar du det være.

Ditt spørsmål er om det vil hindre blodomløpet, å legge en tempurpute under knehasene. Det vil det ikke. Så hvis du synes dette er komfortabelt, så kan du gjøre det.  Et lignende råd er å legge en god stabel med puter under leggene når du sover, f.eks. ryggputene fra en sofa, slik at du får nitti grader i hoftene, og nitti grader i knærne.  Mange synes det lindrer godt på korsryggsmerter. Det kan du evt også forsøke.

God bedring og ha det bra.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn