Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Isjialgi

Spørsmål

Jeg har slitt med smerter i rygg og isjiassmerter som stråler ned det ene benet i ca 2 måneder nå. Legen mente det kunne være prolaps med isjiassmerter. Smerter når jeg sitter og ligger. Hadde ca en-to uker med lite smerter før jul før det ble verre igjen. MR svar: MR LS-columna: Sagittale T1 og T2 Dixon sekvenser. Aksial T2 fra L3-S1. Sagittal 3D T2. Normal høyde på virvelcorpora og mellomvirvelskiver. Ingen skive bukning dorsalt. Gode plassforhold i spinalkanalen. Normalt signal fra medulla spinalis. Gode plassforhold i recesser og nevroforamina bilateralt. Facettleddarhtrose i nivå L4/L5 og L5/S1 bilateralt. R: Facettleddsarhtrose L4/L5 og L5/S1 bilateralt, forøvrig intet patologisk påvist. Hva betyr dette/hva er det? Hvordan behandles dette? Vil det gå over av seg selv, opererer man det?

Kvinne 43
Svar

Hei!


MR-bildet beskriver slitasje i deler av ryggen din, ellers helt normale forhold. Slitasjen vil ikke reverseres, men må regnes for å være helt normalt funn. Det er ikke påvist forhold som skulle tilsi at isjiassmertene avstedkommer fra ryggen. Det er altså ingen ting man kan operere i dette tilfellet, som med stor sannsynlighet vil kunne hjelpe på dine plager. Man må ta et lite forbehold for at det enkelte spesielle typer prolaps, såkalte ekstraforaminale, som kan være vanskelig å påvise på rutine-MR av ryggen.


Ellers kan isjiassmerter oppstå også lenger ut i nervens forløp, slik at det må undersøkes om dette kan være årsaken i ditt tilfelle. Alternativt er det en del tilstander som kan gi isjialgiforme smerter, men uten at nervene er i klem eller på annen måte påvirket.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-