Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Irritasjon i utspringet av hamstringssenen

Spørsmål

For snart to år siden fikk jeg noe som kan beskrives som et brennende punkt i overgang mellom lår og rompe. Dette lot jeg fortsette i ca et halvt år da det kun oppsto når jeg satt. Å gå eller ligge plaget meg ikke. Da det ikke ville gi seg oppsøkte jeg fastlege og ble videre henvist til MR undersøkelse. Resultatet derfra viste en " lett tendinose ved insersjonen av hamstringsenene på venstre side " og videre " lett arthrose i begge hofteledd " men jeg kjenner ikke noe til høyre side. Altså " lett hamstringstendinopathi på venstre side." Dette skulle etter fastlegen "brenne ut og ordne seg selv om en del uker ". Jeg ble anbefalt å prøve fysioterapi men det hjalp ingenting såret droppet jeg etter 5 behandlinger da det ble verre de første dagene etter behandling for så å " normalisere seg". Det har det på ingen måte blitt bedre, heller forverret seg og det er nå så plagsomt å sitte at jeg stadig må reise meg å gå litt og å sitte i bil er en sann lidelse. Er fremdeles ok når jeg går men kjenner det nå litt når jeg skal sove og da helst når jeg ligger på ryggen. Finnes det noen behandling for dette.

Mann 73
Svar

Hei!


Dette er en ikke så veldig vanlig tilstand, og det meste man kan lese om dette, og ikke minst behandling, gjelder indrettsaktive pasienter.


Det er anbefalt ikke kirurgisk behandling i minimum 6 måneder, hvor tøyning og trening av kjernemuskulatur er sentralt. Det er noen som har forsøkt injeksjon med både steroider og aktiverte blodplater, men dette er ikke en etablert behandling med god dokumentasjon.


For de mest plagete, er det som siste utvei forsøkt kirurgi, men det er igjen for det meste på idrettsaktive pasienter.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-