Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ingen mistanke om skade i underarm eller albue

Spørsmål

Goddag, For knapt to uker siden falt en brødfjøl med spisst hjørne ned på håndbaken min fra ca to meters høyde. Det var skikkelig vondt og blødde. Treffpunktet var midt på mellomhåndsbenet til ringfingeren. Hånden og fingrene fungerte likevel helt fint. Jeg er fortsatt litt hoven, grønn og gul over det meste av håndbaken, og punktet hvor fjøla traff er kraftig vondt fremdeles. Men som sagt - fingrene og hånden fungerer som før, og både følsomhet og finmotorikk er bra i alle retninger. Derimot er håndleddet og underarmen gradvis blitt vonde, og nå er albuen også ubehagelig. Det er plagsomt i det daglige. Håndleddet er vondt på lillefingersiden - der underarmen treffer håndleddsknoken - og det gjør mest vondt når håndleddet står i 90 grader mot armen, f.eks når jeg tar armhevninger. Normalt tar jeg armhevninger med fingrene vendt litt innover mot den andre hånden, nå må jeg vri fingrene utover på den vonde hånden for å klare å gjennomføre. Hånden fungerer altså ok. Bekymringen min er at det ser ut til å 'spre seg' oppover armen. Har du noen tanker om dette? Er det noe jeg burde gjøre eller unnlate å gjøre?

Kvinne 61
Svar

Hei!


Slik jeg forstår skademekanismen, er det lite sannsynlig at det skal foreligge noen skade annet enn akkurat der hvor brødfjølen traff håndryggen din. Å utelukke et brudd vil kreve røntgenbilder, men all den tid du klarer å ta armhevninger på denne hånden, er det vel lite sannsynlig.


Du beskriver å være misfarget av blodutredelsene, i tillegg til å være hoven også. Nå du presser hånden bakover, vil det kanskje kunne gi litt mekanisk ubehag i den fasen du er nå.


Jeg ville avventet unødvendig belastning av hånd og arm til du er helt restituert. Jeg forventer absolutt ikke at dette skal "spre seg" oppover armen.


Lykke til!