Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hoven og vond ankel

Spørsmål

Jeg har nå i snart 3 uker hatt vondt i foten. Vristen er noe hoven og litt rød. Litt varmere enn andre foten. Jeg har sjekket at det ikke er noe brudd. Brukt Voltaren stikkpille hver kveld. Har hatt blodpropp og bruker Marevan og Calcigran Forte. Har også påvist osteoporose. Antar at det er en betennelse. Har for tre år siden brukket begge leggbena i V ben tvers av. Foten sitter litt skjevt på og har mindre følelse i tærne og senen rundt byen under foten.

Kvinne 67
Svar

Hei.


Her har du ikke stilt noe konkret spørsmål, så jeg er ikke helt sikker på hva du ønsker informasjon om. Derfor velger jeg å tenke litt høyt omkring det du forteller, og gi noen konkrete råd. Håper det er greit.

Jeg ser på ditt vedlagte bilde, at det er venstre fot. Du forteller at du for tre år siden brakk leggen, og at foten "sitter litt skjevt på". Det gir økt sjanse for slitasje (artrose) i ankelleddet, noe som vil kunne gi smerter og evt hevelse slik du har nå. Derfor bør leddet røntgenfotograferes, for å se om det er artrose.

Du bør med andre ord oppsøke fastlegen for å bli undersøkt for dette. Det behøver ikke å være artrose, det kan også ha andre årsaker. Leddsykdommer av revmatisk type er en annen mulighet. Hevelse og den rødheten du forteller om, er noe som kan forekomme ved leddbetennelser, inkl revmatiske. Urinsyregikt er også en mulighet. Det gir hevelse, rødhet, økt varme i huden og smerte. Legen din vil kunne ta blodprøver for å sjekke disse mulighetene.

Er det noen mulighet for at du kan ha vrikket foten, uten å nødvendigvis huske det? Det vil kunne gi hoven ankel og smerter, det også. En overfladisk årebetennelse kan en heller ikke se bort fra. 

Det er ikke mulig å stille noen sikker diagnose basert på kun et bilde, så om ikke dette viser noen tendens til å gå over av seg selv, så bør du legeundersøkes, etter min mening.

Håper det var nyttig informasjon og råd du vil følge. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-