Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hoftesmerter

Spørsmål

Hei, har over en 2-3 års periode slitt med tildels sterke smerter i h.hofte/ setemuskulatur. Det føles som en klo eller stikkende smerte som sitter i et punkt i den store muskel i øvre setemuskel opp mot rygg. Det stråler ned i rumpeball og utsiden h.ben til kneledd. Også noe smerte i høyre lysk. Har fått B12 sprøyte hvær 3 mnd. Siden 73 i samme vonde område.dette har resultert i arrvev som min lege har kuttet bort. Nå behandler han meg med injeksjoner som består av Marcain/xylocain i samme området. Dette har noe virkning men varer kun noen dager. Har fremlagt ønske om utredning hos nevrolog/ orteoped men det syntes han er unødvendig. Vil heller fortsette med dyre injeksjoner. Til orientering er min almentilstand meget god, svømmer trener og ute i skog og mark, men smertene setter ofte begrensninger ift spesielt tur. Har fått påvist noe slitasje i hofte (artrose) men operasjon var ikke nødvendig. Håper dere kan komme med diagonose/anbefaling.

Mann 70
Svar

Hei!


Injeksjon med Marcain og injeksjon kan ikke kalles behandling, da det ikke inneholder noen stoffer som har noen form for terapeutisk virkning - vi snakker om stoffer som brukes for å bedøve et område. "Effekten" du opplever er helt som forventet ute av kroppen etter få dager. Jeg kan nok ikke sette noen diagnose ut fra de opplysninger jeg har, og heller ikke uten mulighet for å undersøke deg.


Jeg synes helt klart at du i første omgang bør vurderes av en ortoped for disse plagene dine - og ut fra det du skriver, synes jeg det er svært merkelig at behandlingen skal være gjentatte injeksjoner med lokalbedøvelse, og ingenting annet!


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-