Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hevelse og smerte i kneet

Spørsmål

Har hatt et hovent og varmt kne i 8 dager etter jeg falt på hardt underlag og landet på høyre kne gjentatte ganger. . Er ikke vondt når jeg er i aktivitet. Men er veldig smertefullt å ta på, stikkende smerte. Er dette noe som går over av seg selv ? Tenkt litt på om det bare er væske, men er det dumt å være i fysisk aktivite?

Kvinne 20
Svar

Hei!


En hevelse i leddet etter skade, kan representere blod i leddet, eller overproduksjon av leddvæske. Hvis hevelsen tilkom svært raskt etter skaden kan det være tale om blod i leddet, noe som alltid representerer en eller annen strukturell skade i leddet, feks et korsbånd eller en menisk. En mer langsomt tilkommet hevelse kan skyldes mindre skader, som eventuelt irriterer leddet og fører til overproduksjon av leddvæske.


Ut fra det du skriver, er det ikke sikkert dette er noe som krever ytterligere utredning. Hvis det skulle fortsatt er like plagsomt 14 dager etter skaden, ville jeg ha fått det undersøkt. Røntgen kan vise om det er tilkommet brudd, MR vil kunne vise meniskskader, korsbåndsskader, leddbåndskader, og evt skader i knoklene.


Hvis hevelsen og varmefølelsen også vedvarer, og du samtidig skulle ha feber eller andre almensymptomer, bør det snarlig avklares at du ikke har en betennelse i kneet, med blodprøver og eventuelt leddvæskeprøver.


Lykke til!