Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hemangiom i ryggvirvel

Spørsmål

Hei, jeg har i flere år hatt 1 virvel hemangiom, som nå har vokst, i tillegg er det funn av to til. Det dreier seg om Th4, Th8 og Th 11. Jeg ble sendt til ny MR sist var i 2004. På grunn av smerter som ikke vil gi seg. Har i disse årene fra 2004 stått til og fra på cellebra fungert greit. Men nå er jeg kun smertefri ved en bestemt stilling å senga. Etter arbeid blir det slik jeg klarer hverdagen . Fysisk tung jobb er det værste- fins det noe behandling for dette eller vil dette bli mitt liv?

Kvinne 50
Svar

Hei!


Hemangiom er godartede svulster  bygget opp av blodkar. Ikke sjelden kan de finnes i en eller flere ryggvirvler. Ofte vil de kunne være helt fredelige. I ditt tilfelle, så lenge ingen annen årsak kan finnes, må man anta at hemangiomene kan være årsak til smerter i ryggen.


Dette er ikke en tilstand jeg er så godt kjent med, men et søk på oversiktartikler om emnet, viser at både stråling og mindre kirurgiske inngrep, hvor svulsten ertsattes med sement, er veletablert behandling for smertefulle hemangiom. Dette bør du i så fall henvises til en avdeling som tilbyr ryggkirurg for å få vurdert.


Lykke til! 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-