Hei!

Spørsmål

Det ble påvist med røntgen pr 12.des at øverst på lårbeinet er et brudd. Pga hofteprotese er beinet ganske tynnt der bruddet er. I perioden etter påvist brudd har jeg gått med krykker . og beinet har derfor ikke vært i ro. Ved ny røntgen 4.mars ser en at bruddet ikke har grodd. Ortopeden satte på en plate over bruddet. Jeg ønsker ikke å satse på å ha plate over bruddet i stedet for å ha et bein som gror. Jeg kjenner at det ikke er styrke i beinet og går derfor med krykker. Beinet og bruddet får derfor ikke ro. Hvordan skal jeg få bruddet til å gro? Kanskje jeg kunne få en utvendig lårskinne ? Jeg er kvinne 71år.

Kvinne 71

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Så lenge protesen sitter fast i beinet, høres dette ut som samme behandling som er rutine ved slike brudd. Platen skal sikre nødvendig stabilitet og ro til at bruddet gror over tid, slik at platen i teorien kan tas bort når bruddet er ferdig tilhelet, og beinet har gjenvunnet det meste av sin opprinnelige styrke.


Utover å avlaste det du evner, er det ikke så mye du selv kan gjøre. Antirevmatisk medisin kan nok forsinke tilhelingen noe, men jeg vil ikke ta stilling til om du skal endre på medisinene dine. Å benytte en skinne vil ikke gi nødvendig stabilitet til å oppnå tilheling i bruddet.


Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-