Hamstringstendinopati

Spørsmål

Hei, har fått svar på MR bildene mine, men dette er gresk for meg håper du kan tolke dette for meg. Jeg skadet meg Januar i år, total ruptur bakside lår. Nå har jeg fått samme symptomer jeg hadde i forkant før jeg skadet meg i det motsatte lår, livredd for musklene er svekket så dem kan ryke i dette låret, min ortoped som operert meg i januar sa etter operasjonen at han så at jeg hadde hatt veldig til smerter i forkant av skaden, så han skrapet bort irritert vev. Er det mulig og gjøre dette låret, skrape bort irritert vev ?

Kvinne 46

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Teksten i MR-beskrivelsen var en tanke rotete og telegramaktig i stilen, men så vidt jeg kan lese meg til er det altså slik at du er operert for en hamstringseneruptur på høyre side. Videre forstår jeg det som om du har plager fra venstre side, som du kjenner igjen som symptomene du hadde i forkant av at hamstringsenene røk på høyre side. Dette støttes av MR-underøskelsen, som finner kroniske forandringer i den øvre delen av hamstringsenen din på ikke-operert side.


Det er nok ikke mulig å drive noen profylaktisk kirurgi. Senene har et gitt volum, og ved å skjære bort dårlige parti, vil styrken også reduseres. Litteraturen trekker frem veiledet trening av fysioterapeut som noe av det viktigste du kan gjøre, og kun i helt spesielle tilfeller kan kirurgisk intervensjon være aktuelt. Noen har også sett at, forsøk med trykkbølgebehandling og PRP (platerikt plasma) har hatt positiv effekt hos noen. Dette kan du sammen med fastlegen undersøke om noen fysioterapeuter også tilbyr.


Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn