Hallux valgus

Spørsmål

Hei. Jeg har stilt noe lignende spørsmål før, men kommer ikke helt til bunns sånn genrelt. Jeg har i mange år hatt tykkere hud rundt fingerledd i venstre hånd, og ikke høyre. Dette er noe jeg har sjekket opp, og skal ikke ha noe med feil / problemer i leddene å gjøre. Det som jeg tenker litt på er hvorfor begge tærne nærmest stortåen på begge føtter er bøyd slik. Jeg har sikkert også hatt det i mange år, men har ikke merket noe til det. Det er ikke vondt, men ser ikke helt bra ut hvis jeg f.eks. støtter opp ved push ups og bruker tærne liksom. Ser ut som de gir de to mye press. Den eneste grunnen til at jeg iblant fremdeles tenker på disse tingene er pga jeg er ganske stiv. Har dårlig mobilitet da jeg f.eks. ikke klarer å sitte på huk med hælene i gulvet. Hver gang jeg går ned et trappetrinn kommer det en høy slags knekkelyd fra høyre ankel. Så høyt at det er rart det ikke smeller snart bokstavelig talt. Jeg skal søke på et opptak der de krever veldig god helse, så tenker noe på om dette kan bli et problem etterhvert. Har vært hos fastlege ang de tingene, men kommer ikke lengre. Faren min som er 2x alderen min klarer å sitte på huk fint, og gjøre enkelte mobilitetsøvelser jeg ikke har sjans til. Alle blodprøver ser normale ut, så ville ikke trodd at noe skal skje etterhvert. Er bare litt rart. Verken moren eller faren min har noe slike tær som bøyes motsatt av de andre. De to bildene er prøvesvar fra 2016 og 2017. De jeg legger ved her er fra høsten 2018. P-Revmatoid faktor lgM <14. Normalområde er 0-24 x10E3 IU/L. P-CCP lgG <1,5. normalområde er 0-3,9 U/mL.

Mann 21

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Ut fra vedlagt bilde synes det som om du har en hallux valgus i begge storetærne. Denne typen skyldes en lett avbøyning av knokkelen etter grunnleddet, og kalles hallux valgus interfallangeus. Det synes ikke som om denne feilstillingen mekanisk påvirker nabotærne, altså de tærne som du spør om.


Feilstillingen i disse to nabotærne skyldes etter alle solemerker en feilstilling i det ytterste leddet i disse tærne. Røntgenbilder kan vise dette. Det vil være uaktuelt å operere dem med mindre du av en eller annen grunn skulle ha smerteplager fra disse.


Blodprøvene du vedlegger kan jeg ikke ta stilling til, og bør hvis du ønsker dette avklart vurderes av reumatolog.


Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn