Hallux valgus og kirurgi

Spørsmål

For ett år siden opererte jeg haliux valgus. Resultat smertefullt og halvtstiv tå. I dette året opererte jeg en gang til og smertefri helt stiv tå. Hva kan jeg gjøre for hjelpe meg ? Må jeg operere en gang til?

Kvinne 49

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Slik jeg forstår deg, så har du operert for hallux valgus to ganger på samme side, og at den siste gangen er tåen blitt smertefri, men stiv.


Da vil jeg tro at man har foretatt en avstivningsoperasjon ved det siste inngrepet. Det er nok en vanlig måte å håndtere mislykket hallux valguskirurgi, og ofte en svært god løsning.


Hvis det jeg mistenker er riktig, er det nok ikke mer kirurgi som er aktuelt for denne foten, og den stivheten du har vil man ikke kunne gjøre noe med. De fleste kan fungere svært godt med en slik stiv tå, og har få plager i det daglige. I og med at det er litt stivere under frasparket, kan noen ha nytte av sko med en liten rulle i sålen.


Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-