Godartede kuler

Spørsmål

Etter trening med knebøy for ca 3-4 år siden ble jeg plaget med smerter rett over kneet i muskulaturen. Spesielt ved belastning , gå i trapper, ,osv. Jeg holdt opp å trene en stund og plagene ble borte helt/delvis. Synes ikke dette var noe å gå til lege med. Begynte å trenge og så var det der igjen, men ikke så plagsomt at det har hemmet meg vesentlig. Merker en hevelse/klump rett over kneet. Ved et besøk hos legen i februar for noe annet, kom jeg til å nevne dette. Han rekviderte da røntgen og ultralyd og på ultralyd ble det funnet "noe" som igjen sendte meg på MR. Etter MR fikk jeg svar om at det var funnet "godartede" forandringer og videre henvisning til ortoped. Så der har jeg vært nå og jeg er faktisk bekymret (selv om dette ikke har bekymret meg før). Ortopeden kunne kjenne "kuler" inni der. MR svaret sa riktignok "godartet" , men ville sende bildene videre til St.Olavs for sikkerhets skyld. Og så har jeg begynt å google og finner at mange "godartede" slike funn viser seg faktisk å være ondartet. Legen trodde heller ikke at jeg hadde fått det ved trening, men at det hadde ligget der fra før. Vel, har har ihvertfall ikke merket noe fra før. Det har ikke blitt merkbart verre i disse årene, har holdt seg fhv konstant, men noen perioder er bedre/verre enn andre. Ikke vondt å gå eller vanlig bevegelse. Hvis jeg har gått med noe ondartet i 3-4 år skulle jeg vel har merket dette, i verste fall vært død ? Jeg har vel helseangst og skjønner at ingen kan svare på hva dette er, men føler at jeg sitter igjen med mange ubesvarte spørsmål da jeg ble litt "satt ut" i dag.

Kvinne 64

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Du har nok rett i at noe som potensielt har vært der i 3 og 4 år, ikke representerer noen alvorlig sykdom. Kuler i muskler og skjelett er så pass uvanlig, at man nettopp vil at noen røntgenleger er spesielt gode til å vurdere slike funn. Det er god rutine å be om at helt spesialiserte røntgenleger, vurderer MR-bilder som dine, og i seg selv ikke en bekreftelse på at dette er noe annet enn godartet.


Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-