Gjentatte episoder med kneskål ute av ledd

Spørsmål

Har fått kneskålen ut av ledd nå 6 ganger det siste halve året. Dette er fryktelig smertefult og hevelse med en gang. Skal nå inn til en stabiliseringsoperasjon av høyre kne. Eller såkalt mpfl. Kan du si noe om denne operasjon? Hvor lang tid tar selve operasjonen, blir det kikkhullsop og har forstått det slik at man bør være 100 % motivert til opptrening. Hvor lang tid tar det før man er tilbake i jobb? Jeg har en fysisk jobb, som renholder, og der trenger jeg begge kne i orden.

Kvinne 36

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Når man gjør en MPFL-rekonstruksjon, prøver man å erstatte et leddbånd som heter mediale patellofemorale ligament (MPFL). Flere teknikker har vært benyttet, men i den kroniske fasen du befinner deg i, tror jeg man vil gjøre en rekonstruksjon ved å lage et nytt leddbånd. Til å lage dette leddbåndert, kommer de trolig til å høste deler av hamstingsmuskulaturen din på innsiden av låret, og bruke denne for å stabilisere kneskålen din mot lårbeinet.


Operasjonen er for det meste åpen, men med små åpninger i vevet. Tidsbruken er jeg ikke sikker på, men vil anslå 60-75 mintter.


Etter operasjonen blir det trolig begrenset hvor mye du får lov til å bøye, og spesielt belaste kneet mens det er bøyd. Jeg vil derfor ikke tro at du med ditt arbeid, er tilbake før etter 3 måneder.


Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn