Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Frozen shoulder og steroidinjeksjoner

Spørsmål

Fått konstatert frozen shoulder og det var for sent med sprøyte. Nå begynner stivheten å gi seg, heldigvis. Iom at jeg spiller bordtennis og sesongen er i gang og jeg er rimelig sugen på å få trene igjen etter 1 år. Spørsmålet er om det hjelper med en sprøyte nå? Eller må jeg bare fortsatt vente til det er helt borte av seg selv? Smertene er der fortsatt når man kommer til punkter hvor det stopper bevegelse.

Mann 42
Svar

Hei!


Frozen shoulder har ofte et klassisk forløp med smerter og økende tilstivning, mindre smerter og mer stivhet, og deretter gradvis bedret bevegelse. Det er spesielt i den første fasen hvor steroider har mest nytte, fordi det kan bidra til å dempe den kraftige betennelsen i skulderkapselen, slik at både smerter og den påfølgende tilstivningen blir mindre uttalt.


Du er nå sannsynligvis i den siste fasen, og vil oppleve en gradvis spontan bedring av skulderfunksjonen din. I denne fasen har ikke steroider så stor betydning. Skulle du aldri komme deg, bør du vurderes for eventuelt kikhullsveiledet kirurgi kan avhjelpe funksjonen din.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-