Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Forsiktighet etter brokkoperasjon

Spørsmål

Hei. Jeg ble operert for arrbrokk 1.mars i år, og i den anledning har jeg noen spörsmål: Jeg bruker brokkbelte, og lurer på hvor lenge jeg må gå med dette?? Tidligere svömte jeg 2 x pr uke, nå vet jeg ikke når jeg kan begynne med det igjen.? Har til nå löftet max en kilo, kan jeg nå öke kiloantallet ?? Tusen takk for svar. Med vennlig hilsen.

Kvinne 67
Svar

Hei.


Vanligvis får alle som gjennomgår slike operasjoner, med seg et skriv fra sykehuset hvor dette forklares i detalj. Fikk du ikke det? Isåfall kan du spørre på avdelingen du var på, om å få dette.  Evt står det vanligvis også konkrete og eksakte råd om dette i epikrisen som sykehuset har sendt til fastlegen din, så ta også en telefon til fastlegen din for å høre om dette.  Det er for å få et konkret råd, da svaret her vil avhenge av individuelle vurderinger med deg, brokket ditt, inngrepets art, din kroppsvekt osv.


Rent generelt så kan følgende sies:

Du kan nok begynne å gå uten brokkbelte etterhvert nå, men det avhenger helt av hva slags aktivitetsnivå du har, og hvor forsiktig du er i begynnelsen med å unngå tunge løft.  Svømming er bra, og det belaster ikke bukpressen eller brokket, så det kan du forsiktig gjenoppta nå. Det samme gjelder hverdagslivets aktiviteter forøvrig. Når det gjelder løfting så kan du sakte økte dette også, men unngå for all del tyngre løft i mange uker fremover ennå. 


Men jeg synes altså at du skal få en individuell vurdering av dette også, så ordne med en time eller en telefon med fastlegen din, så får du mer konkrete og individuelt vurderte råd og svar. Ha det bra!