Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Etterbehandling etter kirurgi for ryggbrudd

Spørsmål

Hei! Onsdag ble jeg operert for brudd i 12 virvel etter et fall fra ca 3 meter. Jeg bor på Kreta og ble lagt inn på sykehuset her i byen. Fikk korsett som de sier jeg må ha på i 12 uker og halvparten av den tiden både dag og natt. Hjemme hos meg selv nå og strever med korsettet om natten. Det er varmt her og det er tungt å bevege seg. Veldig ubehagelig. Ser av alt jeg leser på norske nettsider at det må være på hele tiden når man er oppe, ta det på i sengen men kan ta det av om natten. Så da er spørsmålet mitt til deg som spesialist om jeg kan slippe å ha det på om natten uten at det er skadelig for meg? Blir veldig glad for svar!

Kvinne 64
Svar

Hei!


På Haukeland Universitetssykehus bruker vi rutinemessig ikke korsett i det hele tatt etter instrumentell fiksasjon av ryggbrudd. Tanken er at bruddet da er stabilisert, og det skal ikke være behov for korsett.

Dette sier jeg på generelt grunnlag, og fordrer at den operasjonen som er gjort har oppnådd tilstrekkelig stabilitet.


Det er altså svært viktig at du ikke endrer noe på etterbehandlingen, uten å konsultere med den avdeling og den kirurg som var ansvarlig for behandlingen din.


Lykke til!