Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

En hard kul i panna

Spørsmål

Jeg har oppdaget en kul i panna. Den er på størrelse med ene halvdelen av en ert. Kjennes ut som den er en del av beinet i panna. Den er ikke øm. Det kan hende den har vært der lenge, helt tilfeldig oppdaget for noen uker siden. Den har ikke forandret seg på disse ukene, og vises ikke om man ikke vet at den er der. Er dette noe jeg bør sjekke hos lege?

Kvinne 37
Svar

Hei.


Våre kranier (hodeskaller) inkl pannen, er ikke symmetriske. Begynner en å kjenne etter, så er der ofte rikelig med forhøyninger og det ene og det andre. Det er altså vanlig. Her forteller du om en hard kul i panna, som kjennes ut som en del av beinet. Du påpeker helt korrekt at den kan jo ha vært der lenge, og at det bare var slik at du tilfeldigvis oppdaget den nå. 

Det er altså fullt mulig at det er slik du er og alltid har vært. Men samtidig har vi en god "kjøreregel" når det gjelder mulig nyoppståtte kuler i og på kroppen: De skal sjekkes av lege. Grunnen er naturligvis at noen ganger skyldes kuler kreft. 

Når det er sagt, er det selvfølgelig ikke slik at jeg tenker noe som helst om det her, men siden jeg nå engang ikke kan undersøke deg, vil jeg nok anbefale deg en rask runde innom legen din, for å få sjekket dette. Etter alt å dømme er det en normal del av kraniet ditt, og hvis det er slik, så slipper du å tenke noe som helst mer på dette.

Ha det bra.