Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

En fritt bevegelig kul i korsryggen

Spørsmål

Hei! Eg relativt aktiv turgåar/trimmar. Har i nesten alle år hatt periodar med vond rygg i området nedfor korsryggen. (Truleg to stive virvlar) Men det hjelper trena, så eg pleier å ha det OK. Men i det siste har eg kjent ein liten klump i området som gjer vondt. Den har gått vekk, og har komme tilbake på andre sida. Den er litt laus og bevegelig. Kva kan det vera? Ellers er eg heilt frisk.

Kvinne 54
Svar

Hei.


Jeg kan ikke gi deg noe absolutt og sikkert svar uten å kjenne på kulen, men jeg kan tenke litt høyt om dette. 

En kul av ukjent karakter skal i utgangspunktet legeundersøkes, for å utelukke at det kan handle om kreft. Men det er også slik at en kul som oppstår og forsvinner igjen, pr definisjon ikke kan være kreft, fordi kreftsvulster forsvinner ikke. En kul som forsvinner kan heller ikke flytte på seg og oppstå et annet sted, slik du forteller om her. Da handler det om at en kul har forsvunnet, og en ny har oppstått et annet sted. Eller så kan det være at det har noe med hva og hvordan du har kjent, og det er ikke alltid lett å undersøke seg selv, spesielt ikke bak på ryggen.


En kul som kommer og forsvinner kan være en lymfeknute, men det er ikke noe typisk sted å få disse i korsryggen. Vi kunne også ha tenkt i retning av en fettkul, men de vil vanligvis ikke komme og gå over relativt kort tid, men heller være konstante eller vokse jevnt. Du forteller at denne kulen er løs og bevegelig, og det er typisk for en fettkul. 


Du forteller forøvrig at du har hatt tendens til korsryggsmerter i mange år, og da er det verd å legge til at jeg ikke ser for meg at denne kulen har noe som helst med ryggsmertene dine å gjøre. Mest sannsynlig har den helt tilfeldigvis oppstått i korsryggen, uten sammenheng med ryggsmertene dine.


Alt i alt blir mitt råd til deg å få fastlegen til å kjenne på denne kulen, slik at du får rede på hva det er, noe som ikke kan fastslåes over internett uten legeundersøkelse.


Ha det bra.Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-