Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

"Delte magemuskler"

Spørsmål

Hei, har delte magemuskler. Har smerter i skjellet i overkroppen virker som det blir presset ut rundt kroppen. Kan det stemme? Kvinne 60 år. Keisersnitt for 42 år siden.

Kvinne 60
Svar

Hei.


Du forteller at du har "delte magemuskler". Jeg er ikke helt sikker på hva du mener, siden du ikke kommer med noen beskrivelse av dette, og heller ikke noe bilde, men det er vel ikke utenkelig at det kan være et midtlinjebrokk du har. Magemusklene er delt i to halvdeler, en på høyre og en på venstre siden av midtlinjen, jfr hvordan "sixpacks" ser ut. Og i midtlinjen mellom disse, kan bindevevet bli svakt, og da kan det oppstå et brokk. I et slikt brokk kan innhold i bukhulen tyte ut, f.eks fettvev og tarmer. 

Siden dette er en mulig diagnose, og noe som evt kan opereres, så synes jeg du skal la fastlegen din se på dette for deg. Da vil du få bekreftet eller avkreftet om det er et slikt midtlinjebrokk.


Det andre du skriver: "smerter i skjellet i overkroppen virker som det blir presset ut rundt kroppen" forstår jeg dessverre ikke. Hvis du mener "smerter i skjellettet i overkroppen" og at "noe" (men hva?) blir presset ut rundt kroppen, som er det jeg tror du kan ha ment her, så forstår jeg dessverre heller ikke noe. Du mener altså at et eller annet ("det") blir presset "ut rundt kroppen", men dette klarer jeg dessverre ikke mest beste vilje å forstå, eller hva det er du prøvde å beskrive. Det beklager jeg. 

Men hvis det har å gjøre med det mulige midtlinjebrokket du kan ha, så vil mitt råd allikevel forbli det samme: Få fastlegen din til å se om du har et slikt brokk.

Hvis dette med noe som "presses ut rundt kroppen" er noe annet, så kan du absolutt ta opp dette samtidig hos legen, for det er sikkert lettere å forklare det muntlig og med peking og vising, enn skriftlig.


Ha det bra, og lykke til med turen til fastlegen.