Deform hæl

Spørsmål

Hei. Jeg sliter med lange og klumpete hæler. Jeg er svært tværrplattfot og har alltid gått utifra at de klumpete hælene stammer derfra. Hælene gjør ikke vondt i seg selv men forårsaker store og vonde gnagsår uansett hvilke fottøy jeg går med. Jeg bruker også spesialist fottøy som joya og gateline til vanlig pga tverrplattfotheten og aldri høye hæler eller trange sko. Til enhver tid har jeg tre til fire gnagsår på hver hel, noen av de er også svært dype og jeg ser ofte inn til kjøttet på hælene. Gnagsårplaster hjelper ikke da de blir revet i stykker når jeg går. Er det noe som helst annet jeg kan gjøre for å forandre de klumpete hælene?

Kvinne 28

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Uten bilder eller røntgen kan jeg ikke sikkert si hva dette er. Om du sliter med sår fra hælkappen på begge sider, kan det være du har prominent øvre prosess på hælbeinet. Dette kan gi uttalt gnag fra sko, samt det man kaller Haglunds syndrom, hvor det pga friksjon mellom akillessene og hælbein, og akillessene og overliggende hud, dannes slimposer som kan bli mer og mindre irriterte og symptomgivende.


For dem som er mest plaget anbefales at man bygger opp hælen på skoene med silikoninnlegg som kan kjøpes på sportsbutikker, eventuelt får sko med høyere hæl. I tillegg bør velges sko med lav hælkappe. Om dette ikke hjelper bør du få tatt stående røntgen og MR-bilder av foten, og be om en henvisning til en ortoped med tanke på eventuelt operativ behandling av dette.


Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-