Cyste hofteledd

Spørsmål

Hei Har hatt smerter i lysken og nedover i beinet i ca 3 uker (tror kanskje det kom etter løping på tredemølle). Gikk til fysioterapi etter ca. 1 uke. Var i dag hos manuell terapeut (på samme senter) som tok ultralyd, der han mente å påvise en cyste i hofteleddet. Han vil ta biopsi av cysten. Er det ok å gjøre eller burde det gjøres av lege? Han nevnte også at hvis ikke væsken var klar, kunne det være en infeksjon og da ville det være aktuelt med sykehusinnleggelse og intravenøs antibiotika. Jeg har ingen andre sykdomssymptomer, så som feber f.eks., og har dessuten hatt smertene i tre uker, så da er vel ikke en bakteriell infeksjon trolig? Hvis væsken fra cysten er klar, vil han som behandling vil han sette kortisonsprøyte. Synspunkter? Skal jeg la ham ta prøve av cysten? Skal jeg si ja til en kortisonsprøyte? Eller bør jeg heller oppsøke lege, ev. ortoped?

Kvinne 69

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Det høres veldig rart ut. Dette er en legeoppgave. Biopsi, dvs vevesprøve av en cyste i hofteleddet er ikke aktuelt. Derimot å trekke ut litt væske til analyse er en mulighet. Om denne var blakket og mistanke om infeksjon ville du hatt sterke smerter og feber. Det er helt usannsynlig. Cyster i hofteområdet er ikke uvanlig og trenger ikke utredning. Bursa eller slimpose betennelse kan ha nytte av kortison injeksjon. Dette er uansett en legeoppgave

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn